Tăierea moțului este un eveniment deosebit care are loc imediat după botez iar pentru acesta, printre multe altele, se utilizează și tăvițe moț. Mai ales dacă nu ai organizat până acum un astfel de eveniment trebuie să știi și care sunt tipurile de obiecte care se așează pe o tăviță de moț. Deși tradiția nu este una cu implicație religioasă ci mai degrabă o datină veche din popor se practică și astăzi în toate zonele țării.

Ce obiecte pui pe tăvițe moț?

Ruperea turtiței și aceste tăvițe moț sunt principalele atracții ale acestui eveniment iar obiectele care sunt așezate pe acestea din urmă sunt semne prevestitoare asupra destinului pe care îl va avea copilul în funcție de obiectele care îi fac cu ochiul cel mai mult copilului. Nu există o listă exactă a obiectelor care se pun pe aceste tăvițe moț iar alegerea acestora depinde de preferințele nașilor sau ale rudelor. Cu toate acestea, există câteva obiecte care nu trebuie să lipsească. În general se optează pentru obiecte precum foarfecă, pieptăn, caiet și pix, carte, stetoscop de jucărie, bani, parfum, aur și bijuterii, oglinda, ustensile de bucătărie, șurubelniță, calculator, instrument muzical, icoană și altele. Fiecare dintre aceste obiecte are un simbol caracteristic și în funcție de cele pe care le-a ales copilul vor fi principalele aspecte după care se va ghida în viață.

tăvițe moț

Creează amintiri memorabile și dăruiește experiențe cu ajutorul Memories Gifts

Tradiția cu ruperea turtiței și obiectele așezate pe tăvițe moț este una care nu ar trebui să lipsească după botez iar organizarea acesteia nu presupune o cheltuială foarte mare. Modele de tăvițe moț deosebite care să fie folosite la acest eveniment deosebit vei putea găsi pe website-ul www.memoriesgifts.ro. De asemenea, aici vei putea găsi multe alte obiecte utile pentru a organiza botezul copilului tău dar și idei de cadouri pe care le poți oferi nașilor pentru a le oferi o amintire de preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − 10 =